BME Matematika verseny

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

BME Matematika Verseny, 2016. április 27., szerda, 13:15 - 17:00, IB025

Ki vehet részt a versenyen? A BME bármely nappali tagozatos hallgatója. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

A verseny jellege? Bár az értékelés során többféle kategória is van (első éves / felső éves, matematikus / nem matematikus), a feladatsor egységesen mindenkinek ugyanaz, és általában 10 nehéz, gondolkodtató feladatból áll. Mindegyik feladat 10 pontot ér, de lényegesen különböző második megoldásra vagy a feladat általánosítására többletpontokat is lehet kapni. Általában 4 feladat megoldása már I. díjat, 3 feladaté II. díjat, 2 feladaté III. díjat, 1 feladaté pedig dicséretet szokott jelenteni. A 10 feladat csak azért van kitűzve, hogy mindenki kiválaszthassa a számára rokonszenvesebb témákat (analízis, algebra, geometria, kombinatorika, számelmélet, valószínűségszámítás, stb). A régebbi versenyek feladatsorai itt tekinthetők meg. Az utóbbi 3 év feladatsora: 2013, 2014, 2015.

Használható segédeszközök: Az internetes csatlakozásra illetve egyéb módon kommunikációra képes elektronikus eszközökön kívül a versenyen bármi fölhasználható. (Pl. könyv, jegyzet, számológép.)

Egyéb: A versenyen elért eredmény előnyt jelent a matematika tanszékeken a demonstrátori pályázatnál illetve bármely egyéb egyetemi pályázatnál (pl. köztársasági ösztöndíj). A BME szinten legjobb 4-5 versenyzőből csapatot alakítunk, amely képviseli a BME-t a nyaranta megrendezett nemzetközi matematika versenyen.