PhD témakiírás menete

Bejelentkezés

Új PhD téma beviteléhez be kell jelentkezni a honlapra. Első alkalommal a regisztrációhoz szükséges jelszót Vida Máriától kell igényelni a vidamari@ttdh.bme.hu címen.

PhD téma bevitele

Fizikai Tudományok Doktori Iskola:

A PhD témákat angolul kérjük bevinni.

PhD téma kiírásához a jobb oldalon levő menüben a "Tartalom hozzáadása" linkre kell kattintani.

- a "PhD téma konzulens nélkül (2021 - )" űrlapot válasszák a belső témavezetők, azaz akik a Fizikai Intézet vagy az NTI oktatói/kutatói.

- a  "PhD téma konzulenssel (2021 - )" űrlapot válasszák a külső témavezetők, azaz akik nem a BME TTK Fizikai Intézetének vagy az NTI-nek az oktatói/kutatói.

A megjelenő űrlapot ki kell tölteni a téma adataival. Az űrlapon az alapértelmezett időszak a 2021/22/2 félévre van beállítva.

Az "Állapot" legördülő menüben választható a "Szerkeszthető" állapot, ha el szeretnénk menteni az űrlapot, de még nem végleges, azaz később még szerkeszteni szeretnénk.

Ha itt "Végleges" állapotot választunk, akkor fogja tudni a témákat jóváhagyó, hogy elbírálható a téma.

Stipendium Hungaricum témajavaslatot a "PhD téma konzulens nélkül (2021 - )" űrlapon lehet megadni. A téma véglegesítése előtt kérjük, válasszák ki a "Projec type"  kötelező mezőnél, hogy a témajavaslat a Stipendium Hungaricum programban résztvevő felvételizőknek szól. Az SH témajavaslatoknál kérjük az időszakot a 2022/23/1 félévre átállítani.

Ha valaki szeretné meghirdetni a témáját a normál keresztféléves felvételi eljárásban és a Stipendiumos hallgatóknak is, akkor lehetőség van arra, hogy az egyik körnek kiírt témát lemásolja a másik kör számára is. A másolatban az időszakot és a Project type típust kell csak beállítani a megfelelő értékekre (Navigáció menü/ Saját PhD témakiírások).

A téma szerkesztése

Ekkor még a téma nem került ki a honlap publikus részére, azt csak a témát kiíró oktató és a témákat jóváhagyó látja bejelentkezés után. Az oktató a jobb oldali menüben listázni tudja a saját témakiírásait a "Saját PhD téma kiírások" linkre kattintva. A megnyíló oldalon az eddigi összes, saját maga által valaha készített téma listáját kapja. Lehetőség van szűrni adott tanévre vagy típusra (azaz hogy melyik doktori iskolának szánt témáról van szó) illetve cím szerint sorbarendezni a témákat (alaphelyzetben a kiírás időrendjében történik a rendezés, a legfrissebb legfelül). Egy téma címére kattintva lehet a téma adatait megnézni.

A Szerkesztés gombbal pedig szerkeszteni lehet, ezzel az eredeti adatbeviteli oldal nyílik meg újra. Az adatokat mutató oldalon jobb oldalt felül van egy link: "Nyomtatóbarát változat", ez egy nyomtatható változatot hoz létre. Bal oldalon legfelül egy "Tartalom másolása" feliratú link található, ezzel a gombbal teljesen új témakiírást kezdhetünk a szokásos űrlapot szerkesztve. Ilyenkor az űrlap mezőibe betöltődnek annak a témának az adatai, amelynek a lapján megnyomtuk a tartalom másolása linket. Az új téma címébe automatikusan a "Clone of [korábbi másolt téma címe]" kerül, amely módosítható. Ezt a lehetőséget lehet például arra használni, hogy egy korábban már meghírdetett témát újból meghírdessünk egy másik tanévben is.

A téma jóváhagyása

A témajavaslatokat a Doktori Iskola Tanácsa (DIT) nézi át. A DIT által jóváhagyott témajavaslatok 2021. november közepén jelennek meg a honlap publikus, bejelentkezés nélkül is látható részén az "Oktatás/PhD téma kiírások" menüpontban.