Kognitív hallgatók sikere az ELTE TDK konferenciáján

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Az ELTE PPK idei pszichológia TDK verseny 1. sz. szekciójában első díjat nyert Pálffy Zsófia, Számítógépes és kognitív idegtudomány MSc szakos hallgatónk. Dolgozatának címe: "Az asszociatív tanulás vizuális mozgásérzékelésre gyakorolt hatásának komputációs modellezése és az egyéni különbségek pszichometriai elemzése." Témavezetője Dr. Polner Bertalan a BME Kognitív Tudományi Tanszék adjunktusa és  Dr. Farkas Kinga pszichiáter, szintén kognitív tudomány szakos hallgatónk. A dolgozat lényegében egy olyan pilot kutatást ölelt föl, ami skizofrén betegek hallucinációiról szóló vizsgálatok egy előkészítő méréseként szolgált.

 

Megállta a helyét a versenyen és tovább jutott az országos konferenciára Magas Dávid Ádám kognitív tudomány szakos hallgató is (témavezetője: Molnár Zoltán Gábor, Algebra Tsz.), aki az "A mondatfeldolgozási bonyolultság matematikai és kognitív vonatkozásai" című dolgozatában az agy egyes nyelvfeldolgozási alfunkciói algoritmikus realizációinak komputációs bonyolultsági osztályokra bontását végezte el.

Gratulálnunk Zsófiának a szekcióban egyedül elnyert első helyezésért, Kingának a társ-témavezetésért, Dávidnak a helytállásért és köszönjük a témavezetők munkáját! 

(A képen Dr. Farkas Kinga és Pálffy Zsófia látható.)