Rektori körlevél az őszi félév lebonyolításáról

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

2020. július 22-én jelent meg az Egyetem honlapjának a koronavírus helyzetről tájékoztató oldalán az 1/2020. (VII. 22.) számú rektori körlevél a 2020/21 tanév őszi félévének rendjéről.

Az Egyetem tehát alapvetően (amíg lehetséges) jelenléti oktatást tervez megfelelő óvintézkedések betartása mellett, miközben felkészül rá, hogy szükség esetén haladéktalanul át lehessen állni távolléti oktatásra. Nyilván várhatók még további egyetemi, ill. kari szintű rendelkezések is egyes részletkérdésekben.

Az előkészület szempontjából a kurzusok oktatási anyagainak elkészítése, valamint a követelmények átgondolása az aktuális feladatunk, hogy mind a jelenléti, mind az (esetleg sorra kerülő) távolléti oktatásban alkalmazhatók legyenek (III./5.) A szervezés tekintetében pedig különösen körültekintőnek kell lennünk az általánosan előírt jelenléti oktatási módtól való (dékáni engedélyhez kötött) eltérés esetén (III./2., 3.). Ez ugyanis órarendi módosítást is igényelhet, hogy a hallgatók alkalmas helyről (lehetőleg otthonról, esetleg a kollégiumból) tudjanak bekapcsolódni az online órába. Ilyen esetekben, ha átoktatott tárgyról van szó, még karok közötti egyeztetésre is szükség lehet.

Dr. Prok István
oktatási dékánhelyettes